Täna katsetasime vegan-gluteenivaba mustikamuffinit, mis kukkus välja mure, hõrk ja kerkis ahjus just täpselt niipalju kui vaja.
Kevadiselt soojas märtsikuus oli meil eesmärk teha muffin, mis oleks ühteaegu nii loomsete saaduste vaba kui ka gluteenivaba. Nädala jagu sai katsetatud erinevate gluteenivabade jahusegudega (küll riisijahu põhjal, küll kartulipulbri, gluteenivaba kaerajahu või toortatrajahu põhjal) ja töö käigus sai ära nähtud arvukalt sissekukkunud, vedela sisuga või päris kuiva sisuga saaduseid. Töö tegi keeruliseks vegan-muffini plaan, sest muna, lehmapiim je teised tavapärased sidusained tuli kõrvale jätta. Lõpuks küpses parim muffin riisi-mandlijahu tainast, mille sisse sai lisatud sügavkülmutatud läinudsuviseid metsamustikaid. Maitse tuli võrratu! Seega saab ka niiöelda kõigevaba muffini ilma lõpptulemuses järeleandmisi tegemata.